lauantai 10. joulukuuta 2016

Cumulus Lahden kilpailija-analyysi

Lahti on keskisuuri kaupunki ja Lahden Cumulus-hotelli sijaitsee aivan sen keskustassa. Kuitenkin se joutuu kilpailemaan kahden muun suureen ketjuun kuuluvan hotellin kanssa, joista kummallakin on oma vakiintunut asiakaskuntansa. Tämän Cumulus tekee erottumalla joukosta kotoisana ja rentona kaupunkihotellina. Cumulus haluaa tarjota alan parasta palvelua.

Cumulus on kilpailukykyinen sijaintinsa, kokonsa ja hintatasonsa suhteen. Heillä on paljon matkustaville oma Hotel Bonus Club jonka jäsenet on helppo sitouttaa asioimaan Restel-ketjun hotelleissa, johon Cumuluskin kuuluu. Hotellipäällikkö Elsi Soininen nimeää Cumuluksen pahimmiksi kilpailijoiksi Scandic-ketjuun kuuluvan Salpaus-hotellin sekä S-Ryhmän omistuksessa olevan Lahden Seurahuoneen. Näillä molemmilla on erinomainen sijainti, Salpaus matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä ja Seurahuone keskustan päätien varressa Sokos-tavarataloa vastapäätä. Myös Cumuluksen sijainti on erinomainen. Se sijaitsee Trio-kauppakeskuksen yhteydessä, johon pääsee hotellista hissillä sisäkautta, ja onkin shoppailijoiden suosiossa. Myös Lahden Kaupunginteatteri on aivan hotellin läheisyydessä ja monet teatterivieraat päättävätkin yöpyä Cumuluksessa. 

Cumulus Lahdessa on 170 huonetta, ja se on kooltaan Lahden suurin hotelli. Näinollen suuret ryhmät ja joukkueet valitsevat usein Cumuluksen. Hotellin hintataso on edullinen
sijaintiin ja palvelun laatuun nähden. Päivähinta nousee ja laskee kysynnän mukaan, mutta Soinisen mukaan se on aina kuitenkin edullisempi kuin kilpailijan. Cumulus ei halua identifioitua yhden asiakasryhmän hotellina, vaan haluavat olla sopiva ihan kaikille. Suurin asiakasryhmä ovat tällä hetkellä kuitenkin business-asiakkaat, jotka matkaavat työkseen.

Tällä hetkellä Cumulus on Soinisen mukaan "hyvä kakkonen", mutta matkaa ykköseksi on vielä. Huoneet ovat kipeästi remontin tarpeessa, kalusteet ovat samat jotka hotelliin hankittiin perustettaessa vuonna 1992, eikä huoneista välity trendikkyys tai raikkaus. Jos hotellin huoneet päivitettäisiin tälle vuosituhannelle, nousisi Cumulus helposti kaupungin suosituimmaksi hotelliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti