sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Arvonlisävero ja tapahtumatuotanto

Arvonlisäverokanta määräytyy Suomen laissa sen mukaan, millainen tuote tai palvelu on kyseessä. Yleinen verokanta on 24%, mutta tapahtuma-alalla käytetään toiminnan laajuuden takia myös muita verokantoja.
Sistersillä ostaa erilaisia palveluja ja tuotteita useiltä eri alihankkijoilta. Tapahtumiin hankitaan tapahtumapaikka, ääni- ja valotekniikka, kalusteita ja somisteita, catering, esiintyjät ja henkilökunta. Lisäksi mukaan lasketaan tuottajan tekemä työ. Ja tässä ovat vain suurimmat tarpeet. Tämän lisäksi pakettiin kuuluu usein henkilökuljetuksia, vieras- tai artistimajoituksia, ja tietenkin liuta erilaisia aktiviteetteja.
Näistä Sisters maksaa alihankkijoille laissa määrätyn verokannan mukaisen arvonlisäveron. Suurin osa palveluista ja tuotteista menee yleisen verokannan alvilla, mutta esimerkiksi cateringin ruokapalveluista maksetaan 14% arvonlisäveroa. Henkilökuljetusten arvonlisäveron määrä on 10%
Kun Sisters tekee yritysasiakkaalle tarjouksen heidän tapahtumansa tuottamisesta, käytetään tarjouksessa aina yleistäverokantaa, ja koko paketin päälle lasketaan vielä 24% arvonlisävero. Tarjouksen kustannuslaskelmassa on selkeästi merkitty koko paketin veroton hinta, sekä se että hintaan lisätään aina arvonlisävero 24%.
Kirjapitäjältä menee ilmoitus arvonlisäverosta verottajalle kuukausittain. Tilitoimisto hoitaa arvolisäveron maksun.
Arvonlisäverotus on minulle ennestään vieraampi käsite, sillä en ole työskennellyt paikassa jossa olisin joutunut miettimään hinnoittelua, tai tekemään ja pyytämään tarjouksia. Jos alan jossain vaiheessa yrittäjäksi, on minun perehdyttävä asiaan vielä tarkemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti