sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Siskosten organisaatio

Tässä postauksessa tutkiskelen Sisterin organisaation arkipäiväistä toimintaa ja käytäntöjä. Organisaatiolla tarkoitetaan yrityksen struktuuria, sitä miten systeemin osat toimivat yhdessä.

Työympäristönä ja -yhteisönä Sisters Inc on kuin unelma. Ympärilläni on toisen harjoittelijan lisäksi 8 vahvaa ja taitavaa naista, kaikki erilaisia ja kaikki omalla tavallaan valloittavia. Toimitusjohtaja Osnat Mangs ja Luova johtaja Dana Pikkarainen korostavat yhteisöllisyyden merkitystä tämän kokoisessa yrityksessä. Sisterseille on mukava tulla. Sisterseillä on hyvä olla. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen, ja jokainen on elintärkeä osa yrityksen toimintaa, myös me harjoittelijat.

Meillä on liukuva työaika, joten kaikki eivät tule toimistolle samaan aikaan aamulla, osa saattaa käydä asiakastapaamisissa ja ilmestyä toimistolle vasta puolenpäivän jälkeen. Silti kaikkia tervehditään iloisesti ja toimistolla on hyväntuulinen ilmapiiri. Apua saa ja pitääkin pyytää, ja kukin auttaa toista parhaansa mukaan. Kiireisinä päivinä toimistolla saattaa olla hiljaista vaikka kaikki ovat paikalla, sillä jokainen keskittyy tekemään omaa työtään. Varsinaista lounasaikaa ei ole, vaan kukin käy syömässä kun sille on hyvä hetki tai nälkä yllättää. Ensimmäinen nälkäinen usein kyselee olisiko halukkaita liittymään seuraan. Yhdessä on mukavampi syödä, ja samalla voi rupatella niitä näitä.

Toimistolla käy siivooja virka-ajan ulkopuolella, mutta yleisestä siisteydestä pitää huolta jokainen, kuitenkin pääosin harjoittelijat. Tuottajat ovat usein kiireisiä ja ilahtuvat kun heille keittää kahvit valmiiksi. Me harjoittelijat täytämme ja tyhjennämme tiskikonetta ja haemme maanantai-aamun viikkopalaveria varten lähikaupasta aamiaistarvikkeet. Meidän vastuullamme on myös pitää huolta että toimistolla riittää niin toimistotarvikkeita, kuin kahvia, teetä ja maitoa. Pidämme myös huolta hyllyjen järjestyksestä ja tiedämmekin usein tuottajia paremmin mistä mitäkin löytyy ja minkälaista tavaraa on varastossa.

Päivittäinen työskentely on itsenäistä. Tajoukset ja tuotannot jakautuvat tuottajien kesken tasaisesti, ja myös meille harjoittelijoille on jaettu projektit puoliksi, jotta tiedämme ketä tuottajaa avustamme ja missä tuotannossa. Itse pidän koko ajan To do-listaa, jotta en unohda minulle annettuja tehtäviä. Usein tehtävät koostuvat erilaisten alihankkijoiden kontaktoinnista, artistien hintojen ja saatavuuksien selvittämisestä, tarjouspohjien ja kustannuslaskelmien täyttämisestä, tapahtumarekvisiittojen ja somisteiden metsästämisestä, mutta periaatteessa olemme päässeet tekemään hommia ihan laidasta laitaan. Tehtäviä tulee tuottajilta usein sähköpostitse pitkin päivää, ja itse pitää olla aktiivinen sen suhteen että kaikki tarvittava tulee tehtyä. Toiset tehtävät ovat kiireellisempiä kuin toiset, ja tässä pitää osata myös itse priorisoida jos tehtäville ei ole annettu selkeää dead linea.

Esimiehet ja tuottajat antavat toisilleen ja harjoittelijoille paljon kiitosta tehdystä työstä, ja minulla on koko tämän ajan ollut olo että minua arvostetaan ja minun osaamiseeni ja taitoihini uskotaan ja luotetaan. On tuntunut upealta että saa ottaa vastuuta, eikä kukaan valvo koko ajan työn edistymistä olan takana. Vaikka toimistolla kekustellaan joskus tuotannoista hyvinkin intohimoisesti, ei kukaan koskaan sano toiselle mitään pahaa. Sisterseille on valikoitunut erinomainen porukka innovatiivisia naisia, ja minulle on ollut kunnia saada työskennellä heidän kanssaan tämä kevät.

 Sisters Inc oli finalistina Eveto Awardseissa, joissa palkitaan vuoden parhaat tekijät. Juhliin mentiin koko toimiston voimin. Ennen sitä jokainen sai kampauksen ja meikin yrityksen piikkiin.

Sistersit saavat jatkuvasti kutsuja tulla tutustumaan uusiin tapahtumapaikkoihin, tai vaikka viininmaistiaisiin. Ajankohta sovitaan aina niin että kaikki pääsevät. Yläpuolella Sistersit ja me harjoittelijat Flytourin 4D-teatteriin Helsingin Katajanokalla. Alla toimistokoira Luna johtamassa työskentelyä valtaistuimellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti